tirsdag 28. september 2010

Vår illojale forsvarsminister

Et nytt glamour-magasin for menn klarer å hente frem noen uttalelser fra våre soldater i Afghanistan. Dermed er det hele i gang, der skrivebords-korpset (eksempelvis forsvarsminister Faremo) begynner å rakke ned på våre soldater. Våre soldater, gutter i 20-årene som risikerer sine liv for å oppfylle nasjonens forpliktelser. Våre soldater, som er villige til å ofre sine liv for din og min frihet og sikkerhet.

Litt støtte fra forsvarsministeren burde vært et absolutt minimum. Den støyten burde hun være kvinne nok til å ta. Men hun velger enkleste utvei - å rakke ned på de som befinner seg i kamp, på den andre siden av jordkloden. Hun skal være glad for at de ikke er like feige som henne selv.

Jeg skjemmes over byråkratene som sitter trygt bak sine skrivebord i oljenasjonen, og ikke tar fem øre for å rakke ned på 20-åringene som risikerer liv og lemmer.

VG 20100927 - Å krige er bedre enn sex ** Norsk Afghanistan-sjef: «Hensikten er å drepe» ** Krisemøter i Forsvaret etter sjokkuttalelser

VG 20100928 Forsvarsledelsen til kamp mot ukultur: - En hån mot de som ga sitt liv.

VG 20100928 Soldater sparket for dårlige holdninger

4 kommentarer:

  1. til helvete med arbeiderparti å alle deres svette politikere

    SvarSlett
  2. 100% enig. Noen sleivete uttalelser, som kommer fra en krigssone langt vekk utløser altså en storm av dritt som rammer alle i forsvaret. Mest skuffet er jeg over forsvarssjefen. Han mangler (utrolig nok) baller så det holder. Forsvaret må være en trist plass å jobbe. Ledelsen fremstår som en gjeng med sosionomer.

    SvarSlett
  3. Krig er galt. Meld Norge ut av NATO og legg ned hele dritten.

    SvarSlett
  4. Merkverdig at dette da forekommer i Mek4, og ikke noen av de andre kompaniene. At soldater sier ting som de ikke ville finne på å si i det sivile er en ting. Men hvorfor denne automatiske forsvarelsen ovenfor en kompanisjef som er mer opptatt av å drepe enn å løse oppdraget. Drap er kun et middel for å oppnå et mål.

    At makten en innehar som soldat kan gi en rus av makt er forståelig, det er derfor ledere i militæret må være obs på å la rusen av å ha makt (i.e. til å ta liv) må holdes under kontroll. Når en kompanisjef oppildner til dette uten særlig kritisk tanke så er dette kun et steg på veien til rambokarer.

    Ellers artig å anklage alle andre for sofakrigere, som om soldater i det norske forsvaret eller andre militærstyrker kun er representert av en type.

    SvarSlett