onsdag 2. juni 2010

Norsk presses venstrevridde fremstilling av Israels aksjon

Jeg synes VG's fremstilling av siste situasjon utenfor Gaza er venstrevridd og uten bakgrunn. Det er overskrifter der vi får høre "Folket vil ha Israel-boikott
...og flertallet synes Jonas har reagert for mildt" og der aktivistene fremstilles som forsvarsløse bistandsarbeidere bare ute etter å avhjelpe nød.

Norsk presse er generelt venstrevridd, og økende sådann. Tilogmed Aftenposten. Da det var "valg" i Iran for et års tid siden og Ahmadinehad "vant" etter å ha kneblet, arrestert og drept opposisjonen, fikk vi i Aftenpostens leder høre at nå var det viktig med dialog med valgets vinnere, og at vi måtte jo tro at valget var gjennomført på riktig måte. Hvor ufattelig naiv går det an å være? Tydelig av Aftenposten har fått ny sjefsredaktør, Hilde Haugsgjerd er jo tidligere SV'er.

Her er en link til en fremstilling av siste dagers Israel-hendelser som sier noe om bakgrunnen for at Israel handler som de gjør:

New York Times 20100602: Turkish Funds Helped Group Test Blockade of Gaza

Et par eksempler fra norsk presse:

VG 20100602: Folket vil ha Israel-boikott ...og flertallet synes Jonas har reagert for mildt

VG 20100602: Nytt Gaza-skip på vei: - Vi er engstelige, men bestemt på å fullføre. Ber Norge om hjelp til å komme trygt frem

VG 20100603: - Ufattelig stolt av mamma

8 kommentarer:

  1. gjesp, har du ikke noe bedre komme med? VG klarte å presentere verktøy som våpen i dagens utgave i bildetekst. Dette var en direkte oversettelse av IDF sin egen pressemelding. Eksempler som dette er mange. Men det er kanskje enklere å skylde på norsk presse enn å se Israels feil for noen veldig få... Rart at folk som utgir seg for bry seg om Norge har en stygg tendens å ta f.eks. Israels side konsekvent når Israel som i denne saken har kidnappet norske statsborgere og forsøker å tvinge dem til å skrive under en åpenbart falsk tilståelse. Du er tross alt definisjonen av en femtekolonist.

    SvarSlett
  2. Helt i begynnelsen bar vg preg av at de ikke er uavhengige og tar parti i saken. Men nå synes jeg det de skriver er bra og saklig og ikke minst som aviser skal være objektive!
    Nå synes jeg de gjør en god jobb.

    SvarSlett
  3. De jobber da akkuratt som før Nikolai?
    Ignorer alle angrep mot Israel, og pøser på med 5 artikler daglig om alt Israel gjør, uavhengig hvem du støtter så må du se det. Men denne saken er selvsagt en veldig viktig og kommer naturligvis til å fortsette en god stund til. Håper vi får mer informasjon om hva som skjedde.

    SvarSlett
  4. Med dagens teknoligi innen rekkevidde kan enhver som snakker mer enn ett språk lese andre mediers gjengivelse av hendelsene i Israel. Er helt enig med bloggeren om at norske mediers referering av midt-østen hendelser er sterkt forenklet og venstrevridd. Leser man igjennom flere lands gjengivelse og ser på filmer og bilder kan man lett danne seg et bilde av sammenhengen. Forstår ikke at venstrevridde journalister i det hele tatt tørr beskrive 'virkeligheten' så fordreid. Alle som vill kan jo selv lese at det ikke stemmer slik vi får det servert i bl.a. VG.

    SvarSlett
  5. VG bedriver her propaganda. Om de ikke ser det selv, bør de i tenkeboksen, synes jeg. Selv synes jeg ensidige dekninger av kompliserte hendelser egentlig bare er kjedelige. En ting VG burde ta til seg, er at folkemeningen styres av hvilken informasjon folk får. At så vidt mange er sterkt negative til Israel etter hendelsen, behøver dermed ikke bety noe annet enn at dekningen i norske media har vært for ensidig. At den nevnte hendelsen nok teknisk sett har gått galt fra begge siders synspunkt, kommer ikke klart nok fram i norske media. Man må rundt om på WWW for å få med detaljene. I denne saken er det både historikk og detaljer som burde fram om folk skulle ha grunnlag for å gjøre seg opp noen mening. Om sjø-blokkaden og Israel sin tilhørende politikk er forkastelig eller ikke, kan man jo ha meninger om, men det er ikke det som er VG sin innfallsvinkel. Bakgrunnen for at noen vil prøve å bryte blokkaden med hjelpesendinger, er egentlig bare at man vil slå politisk mynt. Det har man nå klart, men nok til en høyere pris enn antatt.

    SvarSlett
  6. Den normalt oppegående Jan Egeland klarer å prestere å si at Israel er den eneste staten som ville brukt militære mot en hjelpesending. Trodde Egeland var noe mer verdensvant enn som så...
    Derfor vil jeg ta en liten vri på denne episoden alle diskuterer;

    En israelsk nødhjelpsorganisasjon har tenkt til å sende 6 skip og 10 000 tonn nødhjelp til kurderne i tyrkisk kurdistan og deres mundigheter (PKK). FN og Tyrkia har tilbudt oss å gå inn til en tyrkisk havn, så skal det bli sendt videre derifra. Det ønsker vi jo selvfølgelig ikke. Fordi målet er jo ikke å få frem nødhjelpen, men å protestere mot Tyrkias behandling av kurderne. Før avreise synger vi sanger om den gangen Kong David massakrerte 10000 ottomanere, og de overlevende ble slaver.

    Det er kun 2 lykkelige utganger på dette; enten når vi Kurdistan eller vi blir martyrer.

    Hvor mange tror Tyrkia hadde sluppet oss igjennom? Ifølge Egeland, blir vi neppe bordet av soldater. Hadde Tyrkia sendt Securitas vektere kanskje? Hadde vi grisedengt de første tyrkerne som firet seg ombord, og hevet dem overbord. Hva hadde skjedd???
    Dette blir jo hypotetisk, men jeg tror situasjonen hadde endt på en temmelig lik måte, som den vi så om mandagen.

    Jeg regner jo med at Folkvord og alle hans meningsfeller stiller opp for kurderne. Ja, for det er jo medmenneskelighet og det å hjelpe mennesker i ekstrem nød som det er snakk om. Er det ikke det da?

    Eller er vi drevet av hat og har et tunnelsyn på en konflikt??

    SvarSlett
  7. løker.. dere som kan klarer å forsvare at israel border et nødhjelp skip om natten i internasjonalt farvann med komandosoldater.. For så etterpå å tvinge alle til å skrive under at de har tatt seg ulovlig inn i israel når det faktisk var soldatene som bragte dem der..
    Kanskje andre land kunne reagert millitært, men aldri i internasjonalt farvann om natten. Og så når de får en stol i hodet fra en person som nettop sov så skyter de for å drepe.
    Og Kai sitt eget lille fantasi eksempel skal bevise hva? at du har god fantasi??
    Haha, fortsett å lev i den kristne boblen deres.. Litt underholdning må man jo ha

    SvarSlett
  8. Kristen boble?? Jeg er overhodet ikke religiøs. Og du sier "god fantasi?"...det var ikke fantasi.
    Jeg byttet kun ut Israel med Tyrkia og palestinerne med kurderne. Dette er et helt reelt eksempel, på en helt virkelig situasjon. Visste du at Tyrkia har 12-15000 soldater i irakisk kurdistan?? Det har de hatt siden de allierte gikk inn i Irak for 7 år siden. Tyrkia utnytter selvfølgelig situasjonen som er i Irak.

    "Fantasieksemplet" mitt skulle ikke bevise noe, og definitivt ikke forsvare Israel. Men det er et faktum at Tyrkia bruker alle midler for å stoppe hjelp til kurderne. Det jeg ville "bevise", er at Israel ikke er unike på jævelskap, og at det er mange land som hadde tatt ibruk samme metoder.

    Hvis "Anonym Løk kl 1600" er gammel nok til å ha lagt pubertetskvisene bak seg, så kanskje du husker en episode som står oss mye nærmere. For noen år siden skjøt den norske kystvakten en granat tvers gjennom baugen på en islandsk tråler.
    Deretter bordet de skipet med marinesoldater. Dette skjedde i internasjonalt farvann!!! Men innenfor det vi (Norge) anser som norsk økonomisk sone. Islendingen hadde ikke gjort noe galt og var heller ingen trussel for Norge eller norske borgere. Men de sa klart fra at de var på vei til Smutthullet (som også er internasjonalt farvann og heller ikke norsk økonomisk sone) for å fiske.
    Om Island hadde sendt 6000 patetiske raketter inn i Norge over en 5 årsperiode før denne episoden, og at Islands befolkning hadde stemt frem et parti, som har utslettelse av Norge i sitt partiprogram. Ta også med at Island gjennom det siste tiåret har fått venstrevridd media og raddiser med seg på dette (boikott Norge og oppløs staten). Tror du denne tråleren hadde vært over eller under vann idag???
    Jeg vet det blir hypotetisk, men la oss heller stikke fingeren i jorda (og ikke la den være plantet i brunøyet) og innse realiteten.

    En undersøkelse viser at et flertall nordmenn er istand til å utføre tortur om de får ordre om det. Jeg har vært 3,5 år i militær utenlandstjeneste, og har sett og opplevd en god del kan du si. I en truet situasjon, så kan t.o.m. den frommeste og snilleste person, gjøre ekstreme handlinger, og dertil uttalelser og meninger. For de aller fleste modererer dette seg når de kommer hjem hvor det er trygt og godt, og man med tiden får litt refleksjon og avstand til det (og noen vil slite i årevis).

    Å kalle innlegget mitt for underholdning, sier jo hvor historie-/kunnskapsløs du er til hvordan det er ute i den store verden.

    Har du Anonym Løk 1600, noengang vært i en situasjon hvor livet ditt ikke er verdt en dritt for de som står rundt deg og truer? Har du noengang vært i en situasjon hvor det er briste eller bære for livet ditt??
    Hvor langt er DU villig til å gå i brutalitet og ekstreme handlinger for å redde deg selv??

    Jeg har sett mange nok eksempler på dette, at om du Anonym Løk kommer i en gitt situasjon, så vil du med enkelthet også utføre "jødisk brutalitet".
    Sann mine ord...

    SvarSlett