torsdag 29. juli 2010

Lag offentlig tilgjengelig register over pedofile

Man burde lage en offentlig tilgjengelig nettside der personer dømt for overgrep mot barn fremstilles med navn, bilde, fødselsår, hva de er dømt for, link til selve dommen, bosteds-adresse. Slik at omgivelsene kan ta forholdsregler og beskytte barn mot nye overgrep.

Men i Norge er det ikke slik det fungerer. Her er det overgriperne som beskyttes, ikke ofrene. I vår nye multikulturelle herlighet, der det importeres kriminelle over en lav sko, har ikke politiet ressurser til å etterforske. Straffene for overgrep mot barn er latterlig lave (1 år i fengsel for voldtekt av en 8-åring?). I fengselet settes det ingen krav til kursing, progresjon osv - en pedofil person kan velge å sitte alene på cella inntil soningstiden er over, klar til å begå nye overgrep så snart han er ute.

Norge er et paradis for pedofile. Ikke mye å være stolt av.

VG 20100729
Åtte naboer siktet for overgrep i Nord-Østerdal. Åtte naboer i ei bygd i Nord-Østerdal er siktet for seksuelle overgrep mot flere barn.

4 kommentarer:

  1. Det kan være lurt å sette seg inn i erfaringene fra andre land før man foreslår slike løsninger. Jeg har blogget om dette for en tid tilbake:

    Hvorfor Megan’s Law ikke er noen god ide
    http://blog.tjomlid.com/?p=2237

    SvarSlett
  2. For et utrolig latterlig innlegg. For det første: Hvorfor i helvete skal pedofile stå på en liste? Hvorfor ikke da også en heterofil-liste og en homofil-liste?

    Hva hjelper det om pappaene rundt omkring blir uthengt på denne måten, slik at alle kan få vite hva som skjedde med datteren?

    Dette er en type bullshit-politikk for de som ikke evner og sette seg inn i et tema.

    Sorry altså, men jeg reagerer med oppgitthet over noe så tåpelig som dette, at jeg klarer ikke forholde meg sindig til det.

    SvarSlett
  3. Overskrift:

    "Lag offentlig tilgjengelig register over pedofile"

    Under:

    "Man burde lage en offentlig tilgjengelig nettside der personer dømt for overgrep mot barn fremstilles med navn, bilde, fødselsår, hva de er dømt for, link til selve dommen, bosteds-adresse. Slik at omgivelsene kan ta forholdsregler og beskytte barn mot nye overgrep."

    I denne overskrifta, som ikke samsvarer med den påfølgende teksten; finner man enda et eksempel på feil bruk av begrepet "pedofil". Det er (heldigvis, kanskje) ikke ulovlig å være pedofil. Overgrep mot barn (og andre) er (heldigvis) forbudt, men det er en annen sak. Det er lite fornuft i å henge ut pedofile.

    Men når det gjelder det lite gjennomtenkte forslaget om å lage et register over personer dømt for overgrep mot barn:

    - Er det ikke slik at man har gjort opp for seg når man har sona straffa?

    - Er det ikke en fare for at en eller flere av de som blir uthengt er uskyldig dømt?

    Stakkars den personen som blir frikjent etter å ha vært uskyldig dømt for overgrep mot barn, men som har sin identitet lenka opp mot "overgrep mot barn" på en eller flere sider på nettet; kanskje for resten av livet - om ikke lenger! De som rammes av dette vil trenge ny og hemelig identitet, nytt og hemmelig bosted og fødselsnr. - kanskje til og med en plastisk operasjon. Alt finansiert av våre skattepenger, såklart. Skattene skal ned, ikke opp!

    SvarSlett
  4. Regner med at du her sikter til Megans Law som ble innført i USA i 1994 ( om jeg ikke tar helt feil)? I Desember 2008 ble det gjort en undersøkelse i forhold til om det hadde blitt noe redusering i ofre, og gjentakelse av pedofile handlinger fra allered dømte m.m. Det hadde det ikke. Loven hadde absolutt ingen virkning, bortsett fra å ødelegge livene videre for allerede dømte (kanskje ikke så trist, vel og merke), og skape frykt i nabolag. Så si meg en ting da - hvorfor i all verden skal man innføre en slikt register da?

    SvarSlett