lørdag 15. august 2009

Barn har ingen rettssikkerhet i Norge

Den norske dommerstanden gir ikke barn rettssikkerhet. Her er det en rus-påvirket sjåfør som kjører ned en bil med foreldre og to små barn - foreldrene skades hardt og det ene barnet dør. Dommeren presterer å dømme han til 1 måneds fengsel og tar ikke hans førerkort. Denne mannen bør aldri få kjøre bil igjen og bør sitte mangfoldige år i fengsel. Hvorfor tiltales ikke denne personen for uaktsomt drap? Aktor, politiadvoktat Mina Kristin Rød, bør finne seg noe annet å gjøre.

Norge har et gigantisk offentlig apparat med udugelige mennesker.

Det er ikke lenge siden stefaren til åtte år gamle Christoffer Gjerstad Kihle ble dømt for drap etter å ha mishandlet gutten til døde - stefaren fikk åtte år i fengsel for noe som kvalifiserer for overlagt drap. En vits av en straff.

Noe er fundamentalt galt i dette landet.

2009-08-15 VG: Kjørte rett inn i familiebil: 2-åring omkom - bilfører en måned i fengsel

2009-07-14 VG: Stefar må sone åtte år

2009-07-17 VG: Saksøker kommunen etter Christoffers død

VG 2009-09-02: Edvard (2) revet bort i trafikkdøden

VG 2009-09-02: Ulykkessjåføren påvirket av narkotika, konkluderer eksperter:
Politiet: - Ikke nok bevis til narkosiktelse. * Politiet fant narkotika i ulykkesbilen. * Helsepersonell fant narkotika i blodet til ulykkessjåføren.

44 kommentarer:

  1. Barn og andre trafikkofre har ingen rettsbeskyttelse. Kaster du kake på en politiker derimot........

    SvarSlett
  2. Ingen har rettsikkerhet i Norge. Et latterlig rettsystem som prioriterer kjeltringer og pakk.

    SvarSlett
  3. Enig med siste: Ingen har rettssikkerhet men barn kommer nok dårligst ut.

    Siste årene har bruken av diskusjonsforum og blogger eksplodert. Det viser at det er mange som har samme mening pm en hel del saker. forhåpentligvis kan vi snart ytre meningene med fullt navn uten å bli hetset.

    SvarSlett
  4. La narkisfaenskapet få svi på samme måte som andre mennesker ,nakkeskudd er tingen for slike samfunnsnyltere !!!!!!!!!!!!!

    SvarSlett
  5. vet ikke hva som er gjennomsnittlig levealder i Norge men la oss si at det er 80 år. Og da kunne man gjort det så enkelt at dreper man en 2 åring så får du 78 år i fengsel. Dreper du en 40 åring får du 40 år i fengsel. Og Ja dvs livstidsdom for å drepe et lite barn, men det er vel fortjenet. For en 40 åring har større mulighet til å forvare seg ovenfor farer enn en 1 åring

    SvarSlett
  6. Storberget hvor er du?Nå må du komme på banen å gjøre noe med det "sinnsyke" rettsystemet vi har i dette landet!!!Drepe et barn og ikke få mer straff er horribelt!!!!Men kakekasting er farlig det...jeg spyr....

    SvarSlett
  7. AP regjering??? En gjeng med ´forståsegpåere´som bryter sannheten ned til at gjerningsmenn blir ofre!!!

    Å kjøre med 1 promille + narkotisk stoff i blodet, samt drepe en 2-åring og kveste hans foreldre burde kvalifisere til 10 år PLUSS !!!!

    SvarSlett
  8. Fy faen er forferdet , 1 jævla mnd ? Utrolig!
    Jeg hadde slått både dommer og den skyldige i hjel hadde det skjedd meg! Fy faen for en Dom!

    SvarSlett
  9. Det føyer seg inn i den pene rekken med overgrep mot lovlydige fra det norske rettsvesen. Omvendtlandet.

    Det er valg til høsten.

    SvarSlett
  10. Dette er en hån rett og slett, tragisk å tenke på. Om det var min 2 åring som var drept og den skyldige som var ruspåvirket fikk 1 mnd i fengsel? ja da vet jeg ikke hva jeg hadde gjort???

    SvarSlett
  11. Det er helt utrolig å se at både bloggeren i denne saken og kommentarene fra diverse anonyme IKKE HAR PEILING på hva rettssikkerhet egentlig betyr. Da faller i grunnen bunnen ut av både innlegg og kommentarer.
    Forøvrig enig i at straffereaksjonen ikke harmonerer med forseelese.

    SvarSlett
  12. det de mener er at gjerningspersonene for alt for lav straff her i landet. tipper 100 prosent er enige i det unntatt politikere og rettsvesenet vårt. aktoratet bruker feil lovangivning i saken,og aktoratet går som regel alltid inn for lavere straffer en det de kan gi. vi mistet ett barn i traffiken og der kunne aktor gått inn for
    6 år, men ble 2 pga en feig aktor som ikke kunne jobben sin. vi fikk straffen opp strengere en aktor gikk inn for, men det var fordi vi hadde en god advokat, sier bare fy faen for ett rettsvesen vi har her i landet.

    SvarSlett
  13. haha. for det vet tydeligvis du, ignorante dust..

    SvarSlett
  14. ...den var forresten til anonym kl.12.24

    SvarSlett
  15. Til Anonym 16. august 2009 12:24: enig i at jeg kanskje har blandet begrepene litt - jeg mente Rettsvern - altså: "Barn har intet rettsvern i Norge". Men jeg regner med at poenget mitt kom frem allikevel.
    Wikipedia: Rettssikkerhet

    SvarSlett
  16. Her er forøvrig artikkelen som sto i lokalavisen Raumnes på Romerike
    Sønnen døde i frontkollisjon. Fageksperter mener tiltalte kjørte i narkorus

    Synes det er helt utrolig at Norge ikke klarer å få denne sjåføren dømt til en lang fengselsstraff og et høyt erstatningsbeløp. Politiadvokat Mina Kristin Rød, i Vestoppland politidistrikt, bør finne seg noe annet å gjøre, eventuelt gå jussen en gang til. Uttalelsene hun kommer med i artikkelen er preget av en ansvarsløs holdning til det som skjedde. Hvorfor skulle hun bry seg? Som ansatt i staten får hun jo lønna si hver eneste måned, stort sett uansett hvordan hun presterer.

    SvarSlett
  17. Mina Kristin Rød sier at det er en skjønnsmessig vurdering ang. grenseverdier. Altså for hva som er straffbart når det gjelder narkostiske stoffer i blodet.

    Uansett hva grensevediene er må vel dette anses som grovt uaktsom. Og da er det vel ikke opp til aktor i saken, om bevisene holder etter tiltalen. Det er vel derfor vi har en domstol som skal vurdere om bevisene holder!
    Dvs. at domstolen skal avgjøre den skjønnsmessige vurderingen.

    Jeg skjønner mindre å mindre av dagens rettvesen! For meg så ser det ut som aktor har fungert som "aktor"(feig) og dommer i en å samme sak!!

    SvarSlett
  18. Dette var en helt vanlig traffikullykke som det ukentlig skjer mange av. At det gikk liv tapt her er en ren tilfeldighet. Om det var en ung gutt eller en mann på 90 er og blir fullstendig irelevant i forhold til straffbarheten av forholdet. Jeg har forøvrig en følelse av at det er de samme som kaller dette en "latterlig lav straff" som til stadighet klager over bøtesatsene for å "kjøre litt for fort"!
    Det kunne forøvrig ikke bevises at den domfelte var ruspåvirket.

    SvarSlett
  19. Man kjører ikke i ruspåvirket tilstand! Det var bevis for alkohol, hvis jeg ikke tar feil? Om noen dør som følge av slikt i USA får man livstidsstraff i enkelte stater. Der vet de hvordan man skal håndtere uaktsomme drapsmenn. Tilfeldighet kan du ikke si at dette er. Han har nok fått avslag i straffen på en eller annen måte... Latterlig, oppfordring til å fortsette med kriminalitet.

    SvarSlett
  20. Rettelse: blodprøvene tatt seks timer etter ulykken sier noe annet. Han var ruspåvirket, men dette er altså ikke bra nok bevis? I tillegg hadde han narkotika i bilen, og passasjeren tilstod!!?!

    SvarSlett
  21. VELKOMMEN TIL NORGE.... VERDENS MEST EXKLUSIVE STED FOR TERRORISTER, DRAPSMENN, MULLA KREKAR, OG ANDRE SOM DRITER I LOVEN OG SINE MEDMENNESKER. 3 GANGER 3 HURRA FOR LØNN, OG FRI STUDIEPLASS MENS DU SITTER I LUXUS CELLA Å VENTER PÅ Å SLIPPE UT...!!

    SvarSlett
  22. Fra anonym 12:24 til Til En manns meninger; joda, barn har både rettssikkerhet og rettsvern i Norge (i likhet med resten av befolkningen). I denne saken er det samfunnets (manglende) REAKSJON overfor en gjerningsperson det er snakk om. DET er jeg enig i at er fullt ut diskutabelt i denne saken.

    SvarSlett
  23. mamma til en på 3 som sitter bakovervendt17. august 2009 kl. 14:56

    at dommen er latterlig og helt hinsides er det ingen tvil om. MEN... ungen var 2 år gammel. at han døde av skadene han pådro seg i en FRONTkollisjon, tyder på at han ikke satt bakovervendt som det er anbefalt fram til barnet er en 3-4 år gammel. tragisk tragisk.... men det viser også at enkelte foreldre tar ikke sikkerheten av barna i bil på alvor. (lillesøsteren ble ikke skadd i det hele tatt, fordi hun satt ortdentlig sikret)

    SvarSlett
  24. Takk til "mamma til en på 3 som sitter bakovervendt" for veldig bra kommentar. Jeg vet ikke om ungen i bilulykken satt bakovervendt eller ikke.

    Til Thomas 16. august 17:55: poenget mitt er at jeg tror at dersom en voksen hadde blitt drept i ulykken så hadde gjerningsmannen fått mye lengre straff. Det norske retts-systemet verner ikke barn og kvinner i særlig grad. Incestforbrytere og voldtektsmenn får latterlig lave straffer. Og altså også drapsmenn, når det er barn de dreper. Jmf gjeldende sak, og jmf Christoffer Gjerstad Kihle-saken.

    SvarSlett
  25. Jeg blir så lei meg - og jeg blir så forbanna ...

    Stakkars lille gutt, og stakkars foreldre.

    Og du - din helvetes narkisfaen - håper du har det skikkelig, skikkelig jævlig, og at du alltid vil ha det. Måtte du dø i dette øyeblikk. På den annen side, det ville kanskje være for enkelt ...?

    Hvil i fred, lille Edvard! Hvil i fred ...

    SvarSlett
  26. Til mamma på en 3:
    Du synes ikke det er litt vel spekulativt å skrive det her?

    SvarSlett
  27. fenomenet Norge Uansett hvor urettferdig det er mot enkeltmeneske Vi i norge godtar alt mulig vi drar nisselua over øyan og godtar alt som kommer Har medfølelse for Familien som utsettes for dette Men Hva gjør vi andre ?????????????????????????????????

    SvarSlett
  28. Herregud!

    At det går an!

    Vedkommende som drepte 2 åringen må være fullstendig skruppelløs og mangle alt som måtte ligne på samvittighet.

    Og så har han anket den latterlig lave dommen. Jeg har ikke ord!

    SvarSlett
  29. Går det an at politiet ikke har utstyr med seg i bilen slik at de kan konstatere påvirkningsgrad
    av narko-rus - med alle de bilførerne som idag
    kjører ruspåvirket? Det er en skam. Rust opp
    politiet istedenfor å sende penger til korrupte
    land som hverken kan eller vil hjelpe seg selv.
    Stakkars Foreldre - de kan nok aldri legge dette
    bak seg. Og sjåføren? Jo han fortsetter nok å
    ruse seg når han kjører og utsette flere uskyldige mennesker for å miste livet. Tragisk!!

    SvarSlett
  30. Nok et bevis på at rettsapparetet beskytter overgriperne istedenfor ofrene. Og skal du drepe noen i Norge, gjør det med bil!

    Til Mor til 3:
    Usmakelig er vel dekkende for din kommentar...


    F.X.Hummel

    SvarSlett
  31. Vi klarer å reise til månen. Men å få biler med alkosperre er visst umulig enda det har vært snakket om i mange år. Og narkosperre er visst en uoppnåelig drøm.

    SvarSlett
  32. Dette var en trafikkulykke som det skjer tusenvis av.
    Det kunne ikke bevises at mannen var påvirket av narkotika.
    Da må det behandles som en vanlig trafikkulykke.
    Dette har ingenting med aktor eller norsk rettsvesen å gjøre.
    Denne saken har heller ingenting med rettssikkerheten til barn å gjøre. Skal vi straffe denne mannen hardere siden et barn ble drept i forhold til om "bare" en voksen hadde blitt drept? Det er godt mulig at rettssikkerheten til barn er dårlig i Norge. Men denne saken var ikke et eksempel på det.

    SvarSlett
  33. Barn har ikke rettsvern? Gutten er død, det er for sent med rettsvern da.

    SvarSlett
  34. Svinet som kjørte på de burde også dø.Faren har en jobb og gjøre her.

    SvarSlett
  35. Se denne artikkelen fra Laagendalsposten: http://www.laagendalsposten.no/article/20090901/NYHET/637304118/1099

    Når en som kjører på og forårsaker en lite barns død - eller et annet menneske for den del, kan slippe unna med en så mild straff, mens en som kjører med noget promille må være uten lappen ett år og må i tillegg ta den på nytt. Jeg forvarer ikke promillekjøring på noen måte, men når en som har årsaket drap! i narkorus kan sette seg i bilen igjen å kjøre lovlig dagen derpå? Hvor i all verden er rettssikkerheten da?? Håndheving av lovene virker temmelig "så der"

    SvarSlett
  36. Hele saken er tragisk, om man har barnet vendt bakover eller forover spiller ingen rolle her...en liten gutt er død, han kommer aldri mere tilbake. Foreldrene sitter og ergrer seg over et system som er helt på trynet! Forfalske en underskrift, kaste kake på en politiker og man får svi...generellt: skjer det noe med et barn blir straffen lav! Denne mannen burde få en lang straff, fordi han var ruset og fordi han forårsaket døden til et litet menneske! Foreldrene skulle i denne stund heller få tiden til å sørge og minnes sin lille gutt, ikke bruke sine krefter på et system som gjør at sorgen blir til forbannelse over den J som forårsaket døden til den kjæreste de hadde... Helt tragisk, helt forferdelig...føler med foreldrene fre hele mitt hjerte. Har selv en gutt på snart to, vet ikke hva jeg skulle gjort hvis det hadde skjedd meg... Hvil i fred lille Edvard...

    SvarSlett
  37. Dette er Politiet i et nøtteskall. Sjøføren kjørte i narkorus, politiet har ikke nok bevis for en større siktelse, DETTE ER OG BLIR UAKTSOMT DRAP!!! Man må ikke være JURIST for å skjønne dette, men dette ligger vel litt for høyt for POLITIET!! Skamme seg skulle de. Folk mister førerkortet her i Tromsø for å bryte vikeplikten og kolliderer, personskade eller ikke. Her har en 2 års gammel gutt mistet livet og politiet presterer å få 1 mnd fengsel. Bevare meg for et samfunn man lever i. Hadde dette skjedd meg, så skal jeg GARANTERE at dette mennesket ALDRI mere skulle klart å bruke mere narkotika, ALDRI mere klart å sette seg bak rattet. Dette er en grusom tragedie for familien, jeg føler virkelig med dem og jeg håper virkelig at ingen andre må få oppleve dette slik de har gjort. Barna er framtida, skal de ikke ha mere rettsikkerhet enn dette??
    La oss for all del håpe at straffenivået og at det blir satt noen vettige politijurister til å ta ut tiltale en annen gang, for dette kommer til å skje igjen, og da tenker jeg på at det vil komme en tragedie med et menneske som er påvirket av narkotiske stoffer.

    SvarSlett
  38. Rettssikkerhet handler ikke om rettent til å få hevn uavhengig av bevisets stilling, det handler om vern mot urettmessig avstraffelse. Vi kan selvfølgelig lempe på dette, stille svakere krav til slikt, men prisen blir følgelig flere justismord. Er det verdt å straffe flere uskyldige for å kunne straffe flere skyldige?

    SvarSlett
  39. Det kan virke som det reises tvil om han var ruset under kjøringen fordi det tok 6 timer til testen ble gjort.

    Hvis dette hadde vært alkohol det var snakk om så hadde det ikke spilt noen som helst rolle. Man skal ikke drikke etter en ulykke når det er rimelig å anta man vil bli testet. Den unnskyldningen er rett og slett erklært ugyldig.

    Hvorfor er det ikke slik med narkotika også?

    SvarSlett
  40. Her er det kun en ting som hjelper, borgervern...

    SvarSlett
  41. Svært trist sak, men burde ikke 2-åringen sitte med ryggen mot kjøreretningen? Da hadde han sannsynligvis overlevd.

    SvarSlett
  42. Jeg tror at mange, blant annet meg ser blindt på at siden et barn er drept her skal gjerningsmannen lynsjes offentlig, vi kjenner nok ikke saken godt nok.Men bare muligheten for at sjåføren er ruspåvirket i kræsjet eller at sidemannen er påvirket, bør frata mannen lappen i mange år. Helt enig at Norge må innføre strengere straffer, blir dårlig inni meg hver gang jeg leser dommen i all slags saker som skjer rundt i Norge.

    SvarSlett
  43. Hva er det alle driver og tuller om her inne? Selvfølgelig skal mannen få sin rettssikkerhet, akkurat som alle andre som er rettmessig i landet. Straffenivået er en egen sak, skyldsspørsmål og bevisføring en annen. Uansett hvor mye man kan ønske det i etterkant mangler sikre bevis på at mannen kjørte innenfor lovens definisjon av en påvirket tilstand. Det som er interessant i denne saken er politiets manglende rutiner for å bekrefte eller avkrefte narkotikapåvirkning innenfor en ramme som kan brukes som bevis.

    Dette synes jeg er en slett jobb av VG. Dette er en pågående straffesak som skal opp i lagmannsretten på et eller annet tidspunkt. At mannen forhåndsdømmes ved hjelp av media er en uting.

    Det er ikke unntakstilstand fordi ett barn blir drept i en trafikkulykke, men skulle man begynt å følge alle de rådene som her blir gitt om hva man burde gjøre med mannen, hvor tror alle her at det hadde ledet? Rettssikkerhet er så verdifullt for hver en av oss at man ikke aner konturene av det.

    Skam dere!

    SvarSlett
  44. Her vrimler det av barbarer. Usiviliserte talibanere.

    SvarSlett