torsdag 27. august 2009

nordmenn i knipe utenlands får lite assistanse

UD og andre departementer og direktorater er glad i å forsvare muslimer og annet pakk som kommer til landet vårt. De får rettigheter over en lav sko og det kreves ingenting tilbake. Men når det er noen av våre egne som er i knipe i utlandet, ja da er det tyst. Faren til Moland må pantsette huset sitt for å få penger til mat og juridisk hjelp til de to. Jonas Gahr Støre åpner ikke munnen. Et svik.

Uansett hva French og Moland har gjort så håper jeg de kommer seg velberget tilbake til Norge. Synes det står respekt av hvordan de håndterer dagene der nede nå. De er sterke.

Kutt all u-hjelp til Kongo. Dette er det vi får for de pengene. (Og u-hjelp fungerer uansett ikke)

2009-08-27 VG Nett følger Kongo-rettssaken Kongo krever over 3000 mrd. kroner av Norge

2009-08-27 Dagbladet: Staten Kongo krever 3038 milliarder kroner fra Norge og de tiltalte

2009-08-28 VG: Norge aksepterer ikke at nordmenn blir henrettet

2009-09-05 VG:Refser norske myndigheter i Kongo-saken Mener Kongo-fangene burde fått mer hjelp

14 kommentarer:

  1. Norge skal i hvert fall ikke betale over 3000 milliarder for dette.. Lurer på hva som rører seg i toppen på myndighetene i Kongo? Jeg er i tvil om det er for mye som rører seg,- eller for lite.

    SvarSlett
  2. Hvis vi truer med å ikke stemme Ap gir de nok mer lyd fra seg. Alle ser at Norge er et idiot land.

    SvarSlett
  3. støre og ud må svare på dette.det er jo også norge som er anklaget. blir de dømt og henrettet av dette uten at bongo norge gjør noe, da bytter jeg nasjonalitet .

    SvarSlett
  4. Norge kommer ikke til å betale noe penger for to manns idioti. French og Moland visste hva de begikk seg ut på når de dro til Kongo. Dessuten har ikke u-hjelp noe med situasjonen til French og Moland å gjøre. Å trekke paralleller mellom u-hjelp og situasjonen til French og Moland blir bare gjort av folk som ikke forstår seg på hva u-hjelp er.

    SvarSlett
  5. Vel om myndighetene i Kongo går god for kravet,er det bare å kutte all bistand.Bistanden fungerer ikke uansett.De greier ikke å bygge noe som helst som gir bedre levevilkår for sitt eget folk uansett hvor mange penger de får.Pengene går nok til å holde på plass et korrupt styre og våpen uansett.Savner uttalelser fra våre folk med dress og slips.U-hjelp skal jo komme folket til gode ikke sant?Begynn å still krav for faen!

    SvarSlett
  6. U-hjelp er ikke det samme som nødhjelp. U-hjelpsprosjekter er det nok mange i Kongo som lever godt på, og som vil bli sure hvis vi kutter den.

    Å kutte u-hjelpen er et alternativ, men et enda bedre alternativ er å fryse bankkonti som tilhører regimet og deres familier. Da vil nok pipen få en annen lyd.

    SvarSlett
  7. "Muslier og annet pakk"? Javel? Er alle som ikke er ariere "pakk" da? At de norske ambassadene og konsulatene ikke fotfølger nordmenn i utlandet er ikke noe nytt, og det skal vi bare være glade for. Dersom man velger å reise til Kongo på egenhånd bør man være såpass oppegående at man skjønner at det innebærer en ganske stor risiko for å havne i trøbbel. I så fall bør man ha masse penger i bakhånd til bestikkelser, og saken er løst. Slik er det, enten vi liker det eller ei.

    Dette er ikke politikk. Kravet mot den norske stat er intet annet enn latterlig, og jeg tviler på at Støre får søvnproblemer av dette. Dette er to duster på eventyr som fikk smake steken. Synd for dem, men de er jo ikke akkurat de første som har havnet i en sånn situasjon. Eller skal vi skattebetalere betale skjorta av oss hver gang noen idioter roter seg bort i trøbbel i utlandet? Not me!

    SvarSlett
  8. Anonym (27. august 2009 17:36):

    Så lenge Kongo anklager Norge for å stå bak spionasje mot de på statlig nivå, da blir det i aller høyeste grad relevant å trekke inn nødhjelp og U-hjelp. Hadde dette vært kun snakk om en enkelt mordtiltale, hadde du hatt helt rett i det du sier. Men anklager de oss osm land for å spionere på de (hva i helv.. har KONGO som vi skulle være interesserte i???????) må de faktisk finne seg i at vi reagerer med fullstendig blokkade.

    Kun en idiot gir velvillig bort ressurser til en som prøver å svindle en.

    La oss gjøre alt dette. Vi stopper absolutt alle former for overførsler mellom norge og kongo. Vi sender hjem alle diplomater de måtte ha i Norge. Vi legger press på de land vi leverer olje og gass til om å gjøre det samme, inntil vi har våre statsborgere trygge og uskadede hjemme med en uforbeholden unnskyldning fra hele det Kongolesiske folk i lomma og en solid erstatning for det helvetet de har opplevd der nede.

    SvarSlett
  9. n0s, din kommentar viser bare hvor lite oppegående du er. Hvorfor skal det Kongolesiske folk gi unnskyldning til French og Moland? For det første vet ikke du eller jeg om de er skyldige eller ikke. For det andre bør man rette seg etter lover og regler i det landet man besøker. (Regner med at du er av den oppfatning av at de som kommer til Norge skal følge norske lover og regler) Tror de aller fleste forstår at denne saken er kommet ut av proposjoner, men den er skapt av to nordmenns eventyrlyst og dumhet. Skal bare komme med et hypotetisk eksempel: To menn fra Taliban kommer til Norge, de bor på et hotell, på rommet finnes det flere våpen og flere pass med bilder av disse mennene, men med forskjellige navn. En dag finner mennene ut at de skal på skogtur. Bestiller seg en taxi og drar på tur. Så blir taxisjaføren funnet skutt. Begge mennene fra Taliban og taxien er borte. Politiet søker etter mennene og finner de til slutt. Når de blir tatt med inn til avhør, finner politiet bilder hvor en av Taliban mennene tørker blod i taxien samtidig som han smiler.

    Er nok ikke mange nordmenn som hadde trodd at disse to mennene fra Taliban hadde vært uskyldige da. Eller?

    SvarSlett
  10. Tror virkelig folk at lille Norge, om det nå hadde vært frp, rødgrønt eller noe annet ved roret kunne gjøre noe i denne saken? Skal vi invadere Kongo? Er folk helt idioter? Ikke engang Usa, som tross alt er forholdsvis proteksjonistiske ang sine borgere gjør slikt.

    Og har ikke støre sagt det er helt uaktuelt å betale noe som helst til kongo, og at ved en evt. dødsdom kontaktes kongolesiske myndigheter med en gang? Hva venter folk at myndigheten våre skal gjøre?

    Vanskelig å være sikker, men jeg tviler sterkt på at de landene vi gjerne sammeligner oss med hadde gjort noe annerledes.

    Dessuten har jo allerede statsoverhodet i Kongo erklært at det ikke kommer på tale å kreve Norge for noenting som helst.

    Skulle disse karene bli dømt til døden, tør jeg vedde på at det etter forholdsvis kort tid er en eller annen dommer eller statsadvokat i Kongo som virkelig får passet sitt påskrevet av en eller annen kongolesisk minister eller mafiaboss ;), og at vi har disse to karene hjemme i Norge.

    SvarSlett
  11. Og til n0s... det er ikke Kongos regjering som kommer med disse beskyldningene om spionasje. Det er en lokal militær domstol... er du virkelig så stutt i huggu at du tror myndighetene i kongo ikke er klar over hvor avhengige de er av utenlandsk hjelp? Og med myndigheter mener jeg ikke den lokale militære domstolen ...

    SvarSlett
  12. Ikke reis på ferie til Kongo, det er livsfarlig. For hvis du skulle være så uheldig å bli anklaget for å drept eller ranet noen i vinnings hensikt, ja da vil også en del norske stole mere på Kongos rettsvesen enn deg. Mange vil si at det er din egen skyld fordi du var så dum å dra til Kongo. La heller ikke våre penger reise dit, for de er bare med på å opprettholde dette regime. Hvor mange år har vi sendt penger til Kongo tro ?

    SvarSlett
  13. Synes vi bare skal slutte å sende penger og annen hjelp til kongo hvis det er slik de takker oss.

    SvarSlett
  14. Jeg er delvis oppvokst på Mitandi i Rwenzorifjellene (5109m), Uganda, ved grensen til Kongo.
    Kanskje mitt innlegg kan bidra til å nyansere debatten om Kongo-saken:
    http://35354.vgb.no/2009/08/28/absurd-men-forstaelig-sier-norsk-jente-som-har-bodd-pa-grensen-mellom-uganda-og-kongo/

    mvh
    Christin

    SvarSlett