torsdag 28. oktober 2010

Miljøvern: Norge bør feie for egen dør

Tulle-gutten Erik Solheim driver som vanlig miljøvern på den andre siden av kloden. Nå skal han forhindre veiutbygging i Afrika, pga miljøvern.

Hva med å først feie for egen dør? Det hele hadde blitt litt mer troverdig da. Hvorfor skal Tanzania bry seg, når olje-nasjonen Norge, "verdens beste land å bo i", gir fullstendig faen selv?

Norge pumper opp alt av olje og gass, så fort som overhodet mulig, og brenner det. Og penga bruker vi på aksjer (hvem vet når de faller i verdi? Ingen. Vi gambler med arvesølvet.) Det hadde hjulpet om utviklingstakten hadde blitt redusert med 90% og pengene investert i forskning og produksjon av fornybar energi. Eksempelvis sol.

I Hardanger, Norges svar på Serengeti, skal høyspent-mastene opp.

Lofoten: det er ikke lenge til vi starter oljeborring her også. Må vel gå 1 år så er BP-katastrofen i Mexico-gulfen glemt. Statoil har jo allerede glemt den, dersom de noengang registrerete den.

I Oslo klarer de ikke engang å få til kilde-sortering av søpla.

En ulvestamme på 10 dyr er for mye for oss. Skyt dem!

Oppdrettsnæringen gir fullstendig faen og statens kontrollør er selv storeier innen næringen. Den korrupte Ap-dama og vår korrupte statsminister som ikke finner noen andre. Kanskje får han noen mill på si for dette? Hvorfor ellers setter han bukken til å passe havresekken? Sykdom, antibiotika, villaks som dør etc.

Erik Solheim er en drømmer og en liten skole-gutt. Han øser ut med penger til gode bistands-formål til diktaturer ala Mugabe. Mugabe fikk 40 mill sist gang han spurte, hvis jeg ikke husker feil. De penga gikk neppe til miljøvern eller bistand. Naive SV-gutten Erik Solheim skjønner ikke det.

En gang var det noe som het "bærekraftig utvikling". Det er lenge siden. Vi har glemt betydningen av det, vi bryr oss ikke.

VG 20101028
Solheim om veibygging i Serengeti: - Ekstremt. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim håper myndighetene i Tanzania revurderer å bygge en riksvei tvers igjennom nasjonalparken Serengeti, der millioner av dyr er avhengige av å kunne bevege seg mellom beiteområdene.

8 kommentarer:

  1. Ja, først må vi klare å ta vare på ulvestammen og øke bestanden... før vi klager på andre.

    SvarSlett
  2. Ja Solheim ta och städa i Norge först innan du ger dig på andra länder !

    SvarSlett
  3. Ja, Norge kan og må føre bedre miljøvern her hjemme men man kan ikke la være å si fra at det er et dårlig valg når andre holder på å gjøre en tabbe som kan gjøre vondt verre for både seg sjøl og hele verden.

    SvarSlett
  4. Jeg er enig i at Norge har mange miljøsvin på skogen her hjemme. Det bør ryddes opp! Men jeg syns ikke dette i seg selv er argumenter gode nok for å støtte stor-vei med tungtransport gjennom Serengeti. Ikke et vondt ord om Hardanger - jeg elsker området, fjellene og vestlandsnaturen. MEN jeg må nok si at Serengeti ligger hakket over disse norske perlene hva økosystemer og naturopplevelse angår - les mer:
    http://35354.vgb.no/2010/10/28/send-din-klage-direkte-til-tanzanias-ambassade-i-sverige-pr-e-post/

    SvarSlett
  5. Det er flere veier i afrika som krysser nasjonalparker uten at det kan vise til at noen dyr har tatt skade.

    Solheim bør stenge veiene i Finnmark slik at reinsdyr kan forflytte seg uten hindring !

    SvarSlett
  6. Solheim bør pella seg vekk fra alt
    Reiser rundt i verden for å redde fjas å tull som ingen bryr seg om
    Få mannen å regjeringa vekk

    SvarSlett
  7. miljøvern og stemmer frp, blogger sliter med troverdighet...

    Resten av dere bør ta en tur utafor døra.

    SvarSlett
  8. I Finnmark er det tross alt tamrein, så de er nok ikke så plaget av veiene.

    Verre er det vel med Rv7 over Hardangervidda eller E6 over Dovrefjell, som begge skjærer tvers gjennom gamle trekkveier for villreinen.

    Vi bør vel kanskje fokusere litt på den fragmenteringen av norsk natur som pregår før vi vifter pekefingeren overfor andre.

    SvarSlett